Kristallsaiake



24 saiakest

♦  2 dl  vaniljekastet ( vanilla flora)
♦  1 dl vett
♦  ¾ dl suhkrut 
♦  ½ sl vanillisuhkrut 
♦  ½ sl kardemoni
♦  ½ tl soola 
♦  1 kotike(7g) kuivpärmi 
♦  1 muna
♦  7,5 dl nisujahu
♦ 50 g toasooja võid võivmargariini 

peale:
♦  umbes ½ dl sulavõid 
♦  1 dl peensuhkrut 
♦  1 sl vanillisuhkrut

Sega vaniljekaste ja vesi. Kuumutu natuke soojemaks, kui käesoojus, sest kuivpärm tahab sojemat vedeliku (+42° C) Lisa suhkur, kardemon, sool ja osa jahust, millesse on segatud kuivpärm. Lisa lahtiklopitud muna. Sega. Lisa ülejäänud jahu ja toasoe või. Sõtku taigen ühtlaseks. Pane rätiku alla, sooja kohta kerkima umbes 40 minutiks (või soojenda mikroahjus madalal võimsusel 1 minut ja jäta 30 minutiks kerkima) Nüüd kummuta taigen jahuga üle puistatud lauale. Jaga pooleks ja rulli mõlemast osast 25 cm pikkune vorst. Jaga need mõlemad veel 12:ks osaks. Vormi igast tükist ümmargune saiake (need tulevad väiksed). Või rulli käte vahel vorstikesed  ja keera sõlme. Tõsta ahjuplaadile ja lase saiakestel veel kerkida umbes pool tundi. Soojenda ahi 200°C:ni. Küpseta saiakesi ahju keskmises osas 8-10 minutit ehk kuni saiakesed on pealt kuldpruunid. Nüüd mõõda suhkur ja vanillisuhkur kaussi ja sega läbi. Pintselda soojad saiakesed pealt sulavõiga ja puista üle suhkruseguga. 


allikas Ketturouvan elämää
prindi retsept

0 Response to "Kristallsaiake"